adaptlogo

Over de game

In de CityBuilder game kun je spelenderwijs je brein trainen. Door in de verschillende subtaken punten te verdienen kun je een eindeloze stad opbouwen met de meest uiteenlopende gebouwen.

Over de makers

Het onderzoek met de CityBuilder game maakt deel uit van de ADAPT (Addiction Development and Psychopathology) onderzoeksgroep aan de Uniersiteit van Amsterdam, die onder leiding staat van prof. dr. Reinout Wiers. De game is ontworpen en gemaakt door drs. Wouter Boendermaker als onderdeel van zijn promotieonderzoek.
Een deel van de grafische onderdelen is verzorgd door Elisabeth Enthoven.

Over het onderzoek

De ADAPT-groep onderzoekt het adaptieve brein in relatie tot middelengebruik. Op basis van ons onderzoek ontwikkelen we nieuwe manieren om de hersenprocessen die een rol spelen bij de ontwikkeling van diverse stoornissen direct te beÔnvloeden. Dit wordt gedaan bij patiŽnten zoals alcoholverslaafden, of bij individuen die behoren tot een risicogroep om problemen te ontwikkelen, zoals zware drinkers. Deze nieuwe technieken kunnen worden gebruikt als toevoeging bij reeds bestaande vormen van behandeling, of kunnen worden gebruikt als op zichzelf staande trainingen, bijvoorbeeld via internet.

Contact

Heb je een vraag of wil je feedback geven? Dat kan! Vul dan hier het formulier in.